vestigingen extranet inloggen opdrachtgever Vacatures

Meer dan 50 jaar adviseur en bouwbegeleider in Nederland

< Ga terug

Nieuw clubgebouw HCWV geopend en klaar voor gebruik!

17 oktober 2017

Een jaar lang is er hard gewerkt aan het mooie nieuwe clubhuis van de hockeyvereniging HCWV. In twee fases is er met man en macht gewerkt om 7 oktober officieel het clubhuis te openen. Benieuwd hoe het nieuwe clubhuis is geworden? Lees dan vooral even verder.

 

Eindresultaat HCWV

 

Om te beginnen heeft het gehele gebouw een bijzondere vorm. Het ziet er namelijk van bovenaf uit als een U-vorm. De beide poten van de U-vorm zijn uitgevoerd met de bestaande houten clubgebouw delen van de HCWV. Zo heeft het toch nog die authentieke stijl. Dit gebouw wordt ook gebruikt door 2samen, een stichting die zich bezighoudt met professionele kinderdagopvang, buitenschoolse kinderopvang en peuterspeelzalen in alle wijken van Den Haag, Naaldwijk en Monster. In de bodem van de U-vorm is de nieuwbouw van de HCWV gerealiseerd.

 

”De goede samenwerking tussen alle partijen heeft enorm bijgedragen aan het prachtige clubhuis als eindresultaat!”

HCWV clubhuis

Even inzoomen

Het nieuwe gebouw bestaat uit een begane grond met een eerste verdieping (een entresol verdieping). Niet te missen is het stoere uiterlijk door de toepassing van een stalen golfplaat aan de buitenzijde. De afwerking aan de binnenkant is afgestemd op de oude houten kantine, en is afgewerkt met houten underlayment platen. De vloeren zijn voorzien van een gietvloer of een coating. De plafonds zijn deels uitgevoerd met eilandplafonds in de kantine, teamkamers en kleedkamers, en deels met hout of een systeemplafond in de overige ruimtes.

 

Clubhuis HCWV van binnen - sfeervol en stoer
Vanaf de entersolvloer op de eerste laag is er een prachtig uitzicht over de drie hockeyvelden. Ook kan men vanaf de entresol op de tribune komen. Naast de robuuste uitstraling is er ook voor gekozen om veel van de installatie uit te voeren tijdens de opbouw. Daar waar het wenselijk was is de installatie ingebouwd. Dit zorgt ervoor dat alles netjes afgewerkt is. Ook is de stoere uitstraling terug te vinden in het gekozen meubilair en de afwerking van binnen.

 

Clubhuis HCWV van binnen - sfeervol en stoer

 

Rol van Jan Kesteloo, Projectmanager en Directievoerder.

 

Gedurende fase I en II is Jan Kesteloo werkzaam geweest bij dit project. ‘’Ondanks de kleinschaligheid blijft het wel een totaalproject met voor- en nadelen’’, zegt Jan Kesteloo.’’ Zo werden we in fase I geconfronteerd met de droogtijd van de anhydrietvloer van 8 weken. Eerder was het niet mogelijk om de vloerbedekking te leggen. In fase II werd het proces van de nieuwbouw verstoord door de te hoge bouwkosten, waardoor het plan substantieel aangepast moest worden. Hiermee schoof door de engineering die opnieuw plaats vond de bouwtijd van fase II met circa met drie maanden op. Maar ondanks dat was het een mooi project en door de goede samenwerking tussen alle partijen hebben we ervoor gezorgd dat alle werkzaamheden toch mogelijk zijn gemaakt, met een prachtig clubhuis als resultaat.’’

 

Opening clubhuis HCWV

 

De officiële ingebruikname was 1 september de opening vond op 7 oktober 2017 plaats.