vestigingen extranet inloggen opdrachtgever Vacatures

Meer dan 50 jaar adviseur en bouwbegeleider in Nederland

< Ga terug

Bijzonder NOM-project: gevel vol met pv panelen

5 juli 2018

Oculus had de eer om mee te mogen werken aan een bijzonder project. Midden in een jaren ’60 wijk met sociale woningbouw in Best werden De Willem en De Zwijger gebouwd. Waarom dit twee bijzondere complexen zijn delen we graag even met u!

De Willem en de Zwijger, Best

NOM-expertise

De Willem en De Zwijger zijn twee vijflaagse NOM-appartementencomplexen (Nul Op de Meter). Dit houdt in dat de zonnepanelen op en aan het gebouw genoeg energie voor het dagelijks gebruik van de bewoners opwekken. Aan het eind van het jaar staat in een woning de energiemeter op dezelfde stand als het begin van het jaar. Het totale energieverbruik is dan gelijk aan de levering van energie door de zonnepanelen. Alleen betekent dit niet dat de bewoner geen energierekening meer heeft.

 

‘thuis

Wat het bijzonder maakt is dat ’thuis als eerste in Nederland de NOM-appartementen in een gebouw met 5 verdiepingen weet te realiseren. Een gevolg daarvan is dat alleen zonnepanelen op het dak niet voldoende waren om alle huishoudens te voorzien van elektra, daarom zijn er extra pv-panelen in de gevel verwerkt, wat ook nog eens een bijzonder aanzicht geeft.

 

Betaalbare woningen

Het mooie van deze woningen is dat het voor huurders mogelijk is om op een betaalbare manier toch duurzaam te kunnen wonen. Een mooie toevoeging aan het woningaanbod in Best, aangezien hier veel vraag is naar betaalbare en wat kleinere woningen. De 48 appartementen zijn een mix van één- en tweepersoons huurappartementen bestemd voor mensen die in aanmerking komen voor huurtoeslag. De nieuwbouwappartementen liggen aan de Willem de Zwijgerweg in Best.

 

Rol van oculus

Oculus verzorgde bij dit project onder andere de kwaliteitsinspecties. We kunnen terugkijken op een mooi en bijzonder project!

 

Bronnen:

Dennis Sekeris, Roy de Olde en Hans Roseboom

https://www.bamwonen.nl/projecten/48-appartementen-de-willem-en-de-zwijger-in-best

https://www.mijn-thuis.nl/Willem-de-Zwijgerweg-Best/