vestigingen extranet inloggen opdrachtgever Vacatures

Meer dan 50 jaar adviseur en bouwbegeleider in Nederland

< Ga terug

Van dierentuinbezoekjes naar een dagje uit op de bouwplaats!

9 augustus 2017

Heb je al 5 keer dezelfde route in de dierentuin gelopen? Wil het strandweer nog niet opschieten? Nog opzoek naar leuke uitjes of activiteiten voor in de zomervakantie of in het weekend? Zoek niet verder. Wij schotelen jou de ideale vrijetijdsbesteding voor: een dagje naar de bouwplaats is het helemaal!

 

Trendalert: bouwtoerisme

Vergeet massatoerisme en ramptoerisme, er is nu ook bouwtoerisme. Het is zelfs zo erg in opkomst dat de eerste tribunes op bouwplaatsen al zijn neergezet. Daarnaast zijn er al diverse patronen te ontdekken. Mensen komen regelmatig kijken hoe het ervoor staat met de werkzaamheden en komen op grote en indrukwekkende werkzaamheden af. Dit heeft alles te maken met toenemende transparantie en interesse in bouwplaatsen. Niet alleen hoef je er direct aanwezig te zijn om alles te kunnen volgen. Je kunt het ook bekijken vanuit je woonkamer met een kop koffie. Meekijken via streams wordt steeds populairder en webcams op de bouwplaats worden de normaalste zaak van de wereld.

Bouwtoerisme op de bouwplaats

 

 

Zelf ervaren

Ook nieuwsgierig naar zo’n bouwcam, neem eens een kijkje op http://bouwwebcam.nl/projecten. Wellicht zit er een leuk dagje uit tussen en is de live versie te aanschouwen vanaf een tribune. Benieuwd naar hoe die tribunes eruit zien? Kijk dan snel verder!

 

Bron:

http://nos.nl/op3/artikel/2115257-bouwputtoerisme-is-tegenwoordig-heel-normaal.html