vestigingen extranet inloggen opdrachtgever Vacatures

Meer dan 50 jaar adviseur en bouwbegeleider in Nederland

< Ga terug

Feestelijke start bouw Katwolderplein in Zwolle

27 november 2015

Pathe Zwolle 7De bouw van het Katwolderplein te Zwolle is 26 november feestelijk van start gegaan.

 

De ontwikkeling en realisatie van het Katwolderplein is een belangrijk onderdeel van de ambitieuze, grootschalige herontwikkeling en herontwerp van de westelijke ingang van de stad Zwolle. Het gebied is precies gelegen tussen het historische centrum van Zwolle met zijn grachten en de belangrijkste toegangsweg voor bezoekers, de snelweg A28.

 

Wethouder Ed Anker: “Als de bouw van de bioscoop, winkels, parkeerplaatsen en 23 appartementen is voltooid, zal het Katwolderplein een van de belangrijkste verbindingen zijn met het centrum van de stad.”
“De bouw van de 23 appartementen zal de bijdrage van DeltaWonen aan de wijk Vogel voltooien”, aldus DeltaWonen adjunct-directeur Sjoerd Quint. “De appartementen die DeltaWonen hier bouwt zal een uitstekende aanvulling op de sociale woningvoorraad in Zwolle zijn.”
Directeur Multi Nederland Françoise Dechesne: “Het nieuwe Katwolderplein zal een stijlvolle plek zijn en de toevoeging van de Pathé bioscoop wordt een nieuw entertainment en uitgaanscentrum van Zwolle, dat in lijn is met de grootte van de stad.”

Pathe Zwolle 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Multi ontwikkelt de supermarkt en 200 m2 extra winkelruimte op deze locatie, en in opdracht van Epicurus een 1500-seat cinema voor bioscoopexploitant Pathé. De gemeente Zwolle wordt eigenaar van de parkeergarage, DeltaWonen van de 23 sociale huurappartementen, Pathé wordt eigenaar van de bioscoop en VAGO van Barneveld zal de supermarkt en de winkels bezitten.
De bioscoop zal naar verwachting haar deuren openen aan het einde van 2016. De oplevering van de parkeergarage en de appartementen is gepland voor het voorjaar van 2017.

Pathe Zwolle 4Pathe Zwolle 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontwerp
Architectenbureau Dok architecten uit Amsterdam heeft het ontwerp van de parkeergarage, de bioscoop en de winkels gerealiseerd. De bioscoop is het resultaat van een gezamenlijke inspanning van Dok architecten (buiten) en EUP design (interieur). Michel Tombal architect ontwierp de appartementen.

 

Oculus
Oculus heeft een risicoplantoets uitgevoerd voor de ruwbouw en voert tijdens de realisatie inspecties uit op de ruwbouw in opdracht van Pathé.