vestigingen extranet inloggen opdrachtgever Vacatures

Meer dan 50 jaar adviseur en bouwbegeleider in Nederland

< Ga terug

OB&V viert 50-jarig jubileum

4 december 2015

50jarigjubileumOBenV1Op donderdag 3 december heeft OB&V holding haar 50 jarig bestaan gevierd met haar medewerkers en gepensioneerde medewerkers. In Mooi Veluwe te Putten zijn de gasten op feestelijke wijze ontvangen.

Jo Ohlsen (oprichter en aandeelhouder), Jan Hoorn (algemeen directeur) en Erik Rietdijk gaven met een speech een terugblik en een blik naar de toekomst.

 

Historie
50jarigjubileumOBenVJoOhlsen2Dat Jo in 1965 met de oprichting van btb een goede visie had bleek al snel. Opzichters werden toentertijd door een architectenbureau of andere opdrachtgever als zelfstandige (ZZP’er) ingehuurd. Na oplevering van een bouwproject waren deze opzichters dan weer genoodzaakt om op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever. Meestal sloot het werk dan ook niet naadloos aan. Het concept dat Jo bedacht was ‘simpel’, een bedrijf starten die opzichters in dienst nam. Daarmee werd hen de continuïteit van werk gegarandeerd, bleef de CAO gehandhaafd en werden pensioenrechten opgebouwd. Bovendien werd tevens door middel van opleiding en coaching de kwaliteit van het werk geborgd en in combinatie met gegarandeerde continuïteit was dat voor de opdrachtgevers ook een groot pluspunt. Daar waar een win-win situatie ontstaat is dan ook potentie om een bedrijf te laten groeien en dat gebeurde ook.

 

De organisatie heeft door de jaren heen ups en downs gekend, verwijzend naar de diverse crisissen die de bouw heeft gekend. Iedereen kent de periode die we achter de rug hebben, dit jaar laat gelukkig weer een stijgende lijn zien. “We kunnen niet in de toekomst kijken”, aldus Jan Hoorn. Wel er altijd voor blijven gaan, betrokkenheid tonen en zorgdragen voor een goede onderlinge communicatie. Dit is net zo belangrijk als het uitdragen van de kennis.

Wij hebben het 50-jarig bestaan mede kunnen vieren dankzij onze trouwe klanten. Zij zullen voor ons altijd centraal blijven staan.

 

De bijeenkomst met naast de medewerkers een hoge opkomst van de gepensioneerden laat de grote betrokkenheid bij het bedrijf zien. Jan Woltinge (foto midden onder), onze gepensioneerde medewerker en al zeer lang verbonden aan btb, is zo betrokken bij de organisatie dat hij nog steeds in deeltijd werkzaam is bij onze opdrachtgever NAM in Groningen. Vanaf 2016 gaat hij dan toch genieten van zijn pensioen.

Alle medewerkers, gepensioneerden en aandeelhouders kijken terug op een gezellige en geslaagde avond!

50jarigjubileumOBenV450jarigjubileumOBenV250jarigjubileumOBenV3