vestigingen extranet inloggen opdrachtgever Vacatures

Meer dan 50 jaar adviseur en bouwbegeleider in Nederland

< Ga terug

Opening begeleid wonen complex Schapebloem te Culemborg

9 juni 2015

Oculus audits opening Schapebloem2Oculus audits opening SchapebloemOculus audits opening Schapebloem4

 

Op vrijdag 5 juni 2015 is het appartementen complex “De Schapebloem” te Culemborg officieel geopend. De Nieuwbouw in Culemborg is ingericht als een vorm van kleinschalig groepswonen met 24 uurs zorgbegeleiding voor mensen met een verstandelijke beperking voor met name de oudere doelgroep.

De woonlocatie bestaat uit 25 zorgappartementen, verdeeld over twee woonlagen.
Er zijn twee gedeelde woonkamers waar alle bewoners gebruik van maken. Het complex is gebouwd in opdracht van KleurrijkWonen en wordt verhuurd aan Prezzent. Prezzent zorgt voor begeleiden, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Het complex is gebouwd middels het Design & Build principe.

 

Oculus is betrokken met externe kwaliteitsborging, binnen de gekozen geïntegreerde contractvorm DBM (Design, Build en Maintain). Oculus heeft de kwaliteit bewaakt door middel van een risicoplantoets op de contractstukken gevolgd door gerichte technische audits tijdens de realisatie.

 

De risicoplantoets is gericht op het signaleren van risico’s in de contractdocumenten. De audits richten zich op het kwaliteitsproces van de opdrachtnemer (Ouwehand Bouw Gorinchem BV) en technische verificatie op basis van de vooraf gesignaleerde risico’s en goed en deugdelijk werk.