vestigingen extranet inloggen opdrachtgever Vacatures

Meer dan 50 jaar adviseur en bouwbegeleider in Nederland

< Ga terug

Prachtig vakwerk opgeleverd voor historisch onderwijscentrum Universiteit Utrecht

17 juli 2015

Directievoering oplevering Universiteit Utrecht 17

 

Op 14 juli is het project Universiteit van Utrecht “Transformatie Janskerkhof 2 – 3a tot onderwijscentrum” opgeleverd. De inrichting zal nog enige tijd in beslag gaan nemen en de officiële feestelijke opening staat voor voorjaar 2016 gepland.

 

Btb heeft de directievoering voor dit complexe en uitdagende project verzorgd. Niet alleen de aantoonbare professionaliteit ten aanzien van directievoering is het doorslaggevende criterium geweest voor Universiteit Utrecht, vooral aspecten als passie en ambitie voor het project hebben een belangrijke rol gespeeld in haar keuze om de directievoering aan btb te gunnen. Het gebouw voldoet nu aan de hedendaagse eisen van klimaat en comfort.

 

Het project omvat zeven historische panden, die door een interne (en deels ook externe) verbouwing zijn samengevoegd tot één onderwijscentrum voor de opleiding Rechtsgeleerdheid. Delen van het project (diverse muren, funderingen en gewelven) zijn betreffen restanten van een oude kerk met klooster uit de 12e eeuw. Behoud van het authentieke historische karakter van het gebouwencomplex, evenals van de daarin nog aanwezige monumentale materialen, constructies en vaste inrichtingen, was een bijzonder en uitermate belangrijk aspect in dit project. De gebouwen dateren uit de 16e, 18e en 19e eeuw.

 

Directievoering oplevering Universiteit Utrecht 16Vele oorspronkelijke details zijn in het huidige gebouw terug te vinden. Speciale aandacht is gegeven met het verwerken van vitrines in de muren. Zo zullen de graven, waarin restanten van mensen van weleer zijn gevonden, middels een glasplaat bedekt worden en kan er een kijkje worden genomen. Diverse oude ornamenten en historische constructies zijn op speelse wijze in het interieur van de gemoderniseerde gebouwen opgenomen.

 

Voor een sfeerimpressie bekijk het project.