vestigingen extranet inloggen opdrachtgever Vacatures

Meer dan 50 jaar adviseur en bouwbegeleider in Nederland

< Ga terug   |   Ga naar projecten
bouwkundig-toezicht-develden-den-haag-7-OB&V bouwkundig-toezicht-develden-den-haag-2-OB&V bouwkundig-toezicht-develden-den-haag-3-OB&V bouwkundig-toezicht-develden-den-haag-4-OB&V bouwkundig-toezicht-develden-den-haag-5-OB&V bouwkundig-toezicht-develden-den-haag-6-OB&V bouwkundig-toezicht-develden-den-haag-OB&V

Bouwkundig toezicht KDV De Velden, Den Haag


Sector:
Onderwijs, zorg

Plaats:
Den Haag

Opdrachtgever:
Gemeente Den Haag

Architect:
Scala architecten

Aannemer:
Bakels + Ouwerkerk bouwgroep

Realisatie:
Oktober 2015 - oktober 2016

Werkzaamheden:
Bouwkundig toezicht

Btb heeft in opdracht van Gemeente Den Haag het bouwkundig toezicht verzorgd op project KDV (Kinderdagverblijf) De Velden in Den Haag. Scala architecten heeft een mooi ontwerp en kindvriendelijk gebouw gerealiseerd in een binnenstedelijk gebied met oog voor detail en de gebruikers. Bijzonder aan dit project is dat het gebouwd is op een voormalige stortplaats.

 

Er zijn tijdens de bouw en met het inrichten van het terrein speciale voorzieningen getroffen om een veilige werk- en verblijfsomgeving te garanderen voor de kinderen en het personeel. De stortplaats is namelijk afgesloten door een dubbele laag asfalt.
Na het heien van de prefab betonpalen is de asfalt laag weer rondom de palen aangeheeld.
Het gebouw is opgetrokken uit een staal/betonconstructie, KZ-steen binnenwanden en binnenspouwbladen. De daken zijn gedeeltelijk voorzien van een groendak. Het is een energiezuinig gebouw door hoogwaardige isolatie en het wordt voor het grootste deel verwarmd middels vloerverwarming.

 

Bouwkundig toezicht

Het aantal uren bouwkundig toezicht is na enkele maanden vermeerderd, omdat er geen volwaardige uitvoerder op het werk aanwezig was. Taak van de toezichthouder was, naast de kwaliteitscontrole ook technische coaching op de bouwplaats, advies aan het bouwteam en het ontzorgen van de opdrachtgever.
De opdrachtgever en gebruiker zijn erg tevreden over de kwaliteit van het bouwwerk. Het omliggende terrein wordt 30 oktober opgeleverd.

Btb houdt eveneens toezicht op de terreininrichting.