vestigingen extranet inloggen opdrachtgever Vacatures

Meer dan 50 jaar adviseur en bouwbegeleider in Nederland

< Ga terug   |   Ga naar projecten
DeZalmhaven-OB&V

Risicobeoordeling en audits De Zalmhaven, Rotterdam


Sector:
Woningen

Plaats:
Rotterdam

Opdrachtgever:
SWK

Architect:
KAAN Architecten

Realisatie:
2018 - 2022

Werkzaamheden:
Audit, Risicobeoordeling

De Zalmhaven

 

Voor het mooie project De Zalmhaven in Rotterdam voert oculus in opdracht van SWK een risicobeoordeling hoogbouw met aanvullende audits, gevolgd door een eindbeoordeling uit. Het hoogbouwproject bestaat uit één high-rise toren van 215 meter hoog en twee mid-rise torens van ca. 70 meter hoog. Het gebouw heeft een hoogte van meer dan 70 meter en heeft daardoor een verhoogd risicoprofiel.

 

Na voltooiing zal De Zalmhaven een signatuur aan de skyline van Rotterdam zijn en het hoogste gebouw van de Benelux.

 

Projectinformatie

In het populaire Scheepvaartkwartier in Rotterdam zal een nieuw wooncomplex worden gerealiseerd.

In de gebouwen komen onder meer 448 appartementen en een parkeergarage.

Voor deze toren zal een hijsloods en voornamelijk prefab elementen worden toegepast. De twee mid-rise torens hebben een hoogte van ca. 70 meter en worden gebouwd met een tunnelkist. In de plint bevindt zich de parkeergarage en 33 eengezinswoningen.

 

De start van de bouw is voor het vierde kwartaal van 2018 gepland en de prognose is dat de eengezinswoningen, de parkeergarage en de 2 mid-rise torens de eerste helft van 2021 worden opgeleverd. De high-rise toren zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 geheel in gebruik worden genomen.

 

Werkzaamheden Oculus

Het doel van de werkzaamheden is om zowel in de ontwerp- als in de uitvoeringsfase de projectuitgangspunten, op basis van de SWK Garantie- en Waarborgregeling, te beoordelen en te komen tot een advies ten aanzien van de garantieverstrekking door SWK.