vestigingen extranet inloggen opdrachtgever Vacatures

Meer dan 50 jaar adviseur en bouwbegeleider in Nederland

< Ga terug   |   Ga naar projecten
Huisvestingsmanagement Korein hetplein-OB&V Huisvestingsmanagement Korein 2-OB&V SAMSUNG-OB&V Huisvestingsmanagement Korein 4-OB&V

Huisvestingsmanagement kinderopvang Korein, Eindhoven


Sector:
Zorg

Plaats:
Eindhoven

Opdrachtgever:
Korein

Architect:
Puursang (interieurarchitect)

Aannemer:
Diverse aannemers, regio Eindhoven

Realisatie:
2006 - 2012

Werkzaamheden:
Begeleiding Onderhouds- werkzaamheden, Bouwkundig tekenwerk, Bouwkundig toezicht, Huisvestingsmanagement

Huisvestingsmanagement kinderopvang Korein

Korein Kinderplein te Eindhoven staat voor Kindopvang Regio Eindhoven. De organisatie is op ca. 130 locaties in de regio Eindhoven gevestigd en verzorgt met 1500 medewerkers de kinderopvang voor kinderen van 0 tot 16 jaar.

 

Visiplan verzorgt sinds 2006 met huisvestingsmanagement op 80 kinderopvanglocaties van Korein de projectleiding en begeleiding van de invoering van interieurconcept in bestaande en nieuwe locaties. Btb is ingezet voor het bouwkundig toezicht.
Het doel van het interieurconcept is het invoeren van een herkenbare uniformiteit, alsmede om het kwaliteitsniveau tussen de diverse vestigingen te verkleinen. Synchroon aan de invoering van de concept wordt de functionele en kwalitatieve staat van de kinderpleinen herzien om te voldoen aan de actuele eisen die worden gesteld aan arbo, hygiëne en veiligheid.
Door de grote complexiteit van de projecten waarbij de bewoners, eigenaren en omgeving worden betrokken, alsmede de bouwkundige en technische opgave die bij de invoering van dit concept horen is de ondersteuning van visiplan een meerwaarde. De projectmanagers van visiplan zijn voor Korein de spin in het web. Zij laveren het project door de organisatie heen, rekeninghoudend met de aandachtspunten van alle betrokken partijen. Daarbij wordt veel aandacht besteedt aan communicatie en kostenbeheersing.

 

Visiplan is met huisvestingsmanagement verantwoordelijk voor de overall projectleiding van initiatief tot en met nazorg van de restyling van bestaande locaties, en uitbreidingen bij nieuwe en bestaande locaties voor Korein Kinderplein. Hierbij wordt de inzet van de teamleden vanuit Korein, de interieurarchitect, de aannemer(s) en de diverse interieurleveranciers en interieurbouwers gecoördineerd. Daarbij is bijzonder dat in bewoonde situaties indien mogelijk gefaseerd wordt gewerkt, waardoor een strak georganiseerde uitvoering noodzakelijk is vanwege de grote logistieke opgave. De focus in de uitvoering ligt immer op veiligheid! Kwaliteit en planning volgen.