vestigingen extranet inloggen opdrachtgever Vacatures

Meer dan 50 jaar adviseur en bouwbegeleider in Nederland

< Ga terug   |   Ga naar projecten
inspectie vathorst 5-OB&V inspectie vathorst 1-OB&V inspectie vathorst 2-OB&V inspectie vathorst 3-OB&V inspectie vathorst 4-OB&V

Inspecties Vathorst fase II, winkelcentrum en appartementen, Amersfoort


Sector:
Winkels, woningen

Plaats:
Amersfoort

Opdrachtgever:
a.s.r. vastgoed vermogensbeheer BV

Architect:
Attika

Aannemer:
Dura Vermeer

Realisatie:
Februari 2014 - April 2014

Werkzaamheden:
Inspecties

Inspecties Vathorst fase II, winkelcentrum en appartementen

Het huidige winkelcentrum heeft circa 8.900 m2 aan winkeloppervlakte. Met de bouw van deze 2e fase van 3.500 m2 ontstaat een volwaardig winkelcentrum, passend bij de omvang van stadsdeel Vathorst. De locatie van deze uitbreiding is rondom het huidige plein bij het multifunctionele centrum ICOON. Met de toevoeging van deze 2e fase ontstaat een totaal winkeloppervlak van 12.400 m2.

 

De nieuw te bouwen winkels worden na oplevering door MAB Development in belegging genomen door het ASR Dutch Prime Retail Fund.
Dit fonds is ook eigenaar van het bestaande winkelcentrum.
De 23 appartementen boven de winkels worden gebouwd in opdracht van ASR Vastgoed Vermogensbeheer.

 

De architect van deze fase is Attika uit Amsterdam. Zij zijn ook verantwoordelijk voor het ontwerp van een deel van de 1e fase van winkelcentrum Vathorst.

 

Oculus voert in opdracht van ASR Vastgoed Vermogensbeheer BV inspecties uit op basis van de koopovereenkomst. De inspecties worden steekproefsgewijs, visueel uitgevoerd op bouwkundige- en installatietechnische zaken. Zij geven een algemene indruk van de verwerking van materialen en constructies, vooral op risicovolle onderdelen zoals brandveiligheid, geluids- en warmte isolatie, onderhoud. De appartementen, bestemd voor de verhuur in de vrije sector, hebben een hoog afwerkingsniveau.

 

Voor deze inspecties zet oculus speciale inspecteurs in, die veel accurate kennis hebben van normen en eisen in de bouw.