vestigingen extranet inloggen opdrachtgever Vacatures

Meer dan 50 jaar adviseur en bouwbegeleider in Nederland

< Ga terug   |   Ga naar projecten
Cathedral-transformatie-van-vollenhovenstraat-1-OB&V 6-OB&V

Kwaliteitsborging The Cathedral, Rotterdam


Sector:
Kantoren, woningen

Plaats:
Rotterdam

Opdrachtgever:
Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK)

Architect:
RoosRos Architecten

Aannemer:
ABB Bouw

Realisatie:
augustus 2017 - oktober 2018

Werkzaamheden:
Audit, Risicobeoordeling

Risicobeoordeling Transformatie The Cathedral

Het doel van de werkzaamheden is om zowel in de ontwerp- als in de uitvoeringsfase de projectuitgangspunten, op basis van de SWK Garantie- en Waarborgregeling, te beoordelen en te komen tot een advies ten aanzien van de garantieverstrekking door Stichting Waarborgfonds Koopwoningen.

 

Projectbeschrijving

Het project The Cathedral betreft de transformatie van een kantoorgebouw tot appartementen. Het gebouw bevindt zich aan de Van Vollenhovenstraat 3 in het statige, historische Scheepsvaartkwartier van Rotterdam. In totaal worden er circa 200 appartementen in het complex gerealiseerd. Naast de woningen bevat het gebouw een plint met voorzieningen en ruim 200 parkeerplaatsen verdeeld over twee verdiepingen onder maaiveld. De appartementen worden gerealiseerd op de eerste tot en met de negende verdieping. Op de vijfde verdieping komt een gezamenlijke buitenruimte voor de toekomstige bewoners. De uitstraling van de buitenzijde wordt duidelijk gewijzigd naar ‘wonen’. De hoofddraagconstructie en vloeren blijven gehandhaafd.

 

Rol van oculus

De opzet van de risicobeoordeling is het inzichtelijk maken van de risico’s in de uitvoering, ten aanzien van de verbetering of instandhouding van het kwaliteitsniveau van de diverse bouwkundige en installatietechnische onderdelen. Deze zullen integraal in kaart worden gebracht tezamen met de risico’s ten aanzien van de onderdelen:

 

De volledige risicoanalyse bestaat uit drie delen:

Lees voor meer informatie over kwaliteitsborging: productblad-risicogestuurde kwaliteitsborging