vestigingen extranet inloggen opdrachtgever Vacatures

Meer dan 50 jaar adviseur en bouwbegeleider in Nederland

< Ga terug   |   Ga naar projecten
Up Town zwolle-OB&V 20180719_080626-OB&V 20181009_140051-OB&V

Risicobeoordeling & audits Up-Town, Zwolle


Sector:
Woningen

Plaats:
Zwolle

Opdrachtgever:
SWK

Architect:
De Bruin Architecten bna

Aannemer:
Nijhuis Bouw BV

Realisatie:
2018-2019

Werkzaamheden:
Audit, Risicobeoordeling

Voor het fraaie project Up-Town in Zwolle voert oculus in opdracht van SWK een risicobeoordeling met aanvullende audits en een eindbeoordeling uit.

 

Projectinformatie

Up-Town betreft de transformatie van het voormalige PTT-gebouw aan de Burgemeester Roelenweg in Zwolle naar een industrieel appartementencomplex met 79 koopwoningen. Deze appartementen variëren in grootte van circa 36 m2 tot 65 m2.  Alle woningen  krijgen een eigen parkeerplaats en een eigen balkon of (dak)terras. Daar waar sommige woningen profiteren van wel 80 m2 aan buitenruimte, kijken andere woningen uit over het stadscentrum van Zwolle. Daarnaast komt er een gezamenlijke fietsenstalling onder het complex.

 

Rol van oculus

Het doel van de werkzaamheden is om in zowel de ontwerp- als de uitvoeringsfase de projectuitgangspunten op basis van de SWK Garantie- en waarborgregeling te beoordelen en te komen tot een advies ten aanzien van de garantieverstrekking door SWK.

 

Werkzaamheden

De opzet van de risicobeoordeling is het inzichtelijk maken van de risico’s in de uitvoering, ten aanzien van de verbetering of instandhouding van het kwaliteitsniveau van de diverse bouwkundige en installatietechnische onderdelen. Deze zullen integraal in kaart worden gebracht tezamen met de risico’s ten aanzien van de onderdelen:

Conform Bouwbesluit 2012 (versie 01-01-2016) en de risico’s met betrekking tot de Garantie- en waarborgregeling 2014.

 

De volledige risicoanalyse bestaat uit drie delen: