vestigingen extranet inloggen opdrachtgever Vacatures

Meer dan 50 jaar adviseur en bouwbegeleider in Nederland

< Ga terug   |   Ga naar projecten
download (1)-OB&V the terraced tower-OB&V

Risicobeoordeling en externe kwaliteitsborging The Terraced Tower, Rotterdam


Sector:
Kantoren, woningen

Plaats:
Rotterdam

Opdrachtgever:
SWK

Realisatie:
mei 2017 - juni 2018

Werkzaamheden:
Audit, Inspecties, Risicobeoordeling

Oculus voert in opdracht van Stichting Waarborgfonds Koopwoningen een risicobeoordeling hoogbouw met aanvullende inspecties uit voor het mooie project The Terraced Tower in Rotterdam. Het gebouw heeft een hoogte van meer dan 70 meter en heeft daardoor een verhoogd risicoprofiel.

 

Projectinformatie

Het project betreft de transformatie van een kantoorgebouw tot appartementen. Het kantoorgebouw ligt op een prominente plek aan de Maas en zal een belangrijke bijdrage leveren aan de skyline van Rotterdam. Het kantoor van circa 12.000 m² wordt herontwikkeld tot twee nieuwe landmark woontorens van 100 meter hoog met 344 appartementen en een commerciële plint met horeca en retail.

Er wordt een grote variëteit aan appartementen voor een brede doelgroep ontwikkeld met moderne, flexibele stadswoningen als uitgangspunt. Dit zullen zowel koop- als huurappartementen zijn.

 

Werkzaamheden Oculus

Het doel van de werkzaamheden is om zowel in de ontwerp- als in de uitvoeringsfase de projectuitgangspunten, op basis van de SWK Garantie- en Waarborgregeling, te beoordelen en te komen tot een advies ten aanzien van de garantieverstrekking door SWK.