vestigingen extranet inloggen opdrachtgever Vacatures

Meer dan 50 jaar adviseur en bouwbegeleider in Nederland

< Ga terug   |   Ga naar projecten
-OB&V

State, Amsterdam


Sector:
Woningen

Plaats:
Amsterdam

Opdrachtgever:
SWK

Architect:
ZZDP Architecten

Aannemer:
VORM Bouw

Realisatie:
2016 - 2019

Werkzaamheden:
Audit, Risicobeoordeling

State

Voor het nieuwbouwproject State, gelegen in het Amstelkwartier in Amsterdam, voert oculus in opdracht van SWK een Risicobeoordeling Hoogbouw met aanvullende Audits en een Eindbeoordeling uit.

 

Projectinformatie

Het project betreft een iconische landmark met 22 verdiepingen, geïnspireerd op de wereldberoemde Flatiron Building in New York City. In het gebouw worden onder meer 42 koopappartementen en een penthouse gerealiseerd. Het gebouw heeft een hoogte van meer dan 70 meter en heeft daardoor een verhoogd risicoprofiel. In het gebouw worden vanaf de tiende tot en met de achttiende verdieping koopappartementen gesitueerd variërend van 64 t/m 190 m2.  De daarboven gelegen woningen zijn groter en beschikken over een exclusieve entree. De verdiepingen tot aan de tiende verdieping vallen buiten de scope van de risicobeoordeling behoudens die aspecten die raakvlakken hebben met de koopappartementen.

 

Rol van oculus

Het doel van de werkzaamheden is om in zowel de ontwerp- als in de uitvoeringsfase de projectuitgangspunten op basis van de SWK Garantie- en waarborgregeling te beoordelen en te komen tot een advies ten aanzien van de garantieverstrekking door SWK.

 

De volledige risicoanalyse bestaat uit drie delen: