vestigingen extranet inloggen opdrachtgever Vacatures

Meer dan 50 jaar adviseur en bouwbegeleider in Nederland

< Ga terug   |   Ga naar projecten
Toezicht gemeentehuis_bloemendaal 5-OB&V Toezicht gemeentehuis_bloemendaal 6-OB&V Toezicht gemeentehuis Bloemendaal 3-OB&V Toezicht gemeentehuis Bloemendaal 2-OB&V Toezicht gemeentehuis Bloemendaal 1-OB&V

Toezicht Gemeentehuis Bloemendaal, Bloemendaal


Sector:
Overheid

Plaats:
Bloemendaal

Opdrachtgever:
Witteveen+Bos

Architect:
Rudy Uytenhaak architectenbureau

Aannemer:
J.P. van Eesteren

Realisatie:
Januari 2014 - maart 2015

Werkzaamheden:
Bouwkundig toezicht

Het gemeentehuis te Bloemendaal wordt verbouwd. Het huidige gemeentehuis is deels gesloopt, het voorhuis wordt opgeknapt en erachter komt een nieuw gebouw.
Op 3 andere locaties staan gebouwen welke sterk verouderd zijn, in slechte staat en deze vereisten forse ingrepen. In verband met de veranderende taken van de gemeente, waarbij steeds meer taken vanuit centrale overheid naar de gemeente gaan, is er besloten om gedeeltelijk te renoveren met nieuwbouw, waarbij alle diensten vanuit een locatie aangeboden gaan worden aan de Bloemendaalseweg.

 

Tijdens het ontwerpproces bleek dat grotendeels slopen een forse kostenbesparing zou opleveren ten opzichte van een grootschalige renovatie, waarbij het gebouw behouden zou blijven.
De uitvoering is in betonskeletbouw met een zeer hoge isolatiewaarde, PV-cellen op het dak van de nieuwbouw. Verwarming en koeling gebeurt door middel van een warmtepomp en ondergrondse bronnen.

 

Kenmerkend voor het ontwerp van architect Rudy Uytenhaak is dat de begane grond van het nieuwe gebouw gedeeltelijk ondergronds is gesitueerd. De toekomstige bezoekers van het gemeentehuis kunnen het gebouw betreden via een zeer flauwe en brede helling of via een trap aan de zijkant van het gebouw en komen binnen op ca. 3 meter onder het maaiveld. De hellingbaan wordt in de winter verwarmd door cv-leidingen onder de bestrating om bevriezing te voorkomen. Het water dat door deze slangen loopt, komt van 70 meter diep uit de grond.

 

Btb levert het bouwkundig toezicht.