vestigingen extranet inloggen opdrachtgever Vacatures

Meer dan 50 jaar adviseur en bouwbegeleider in Nederland

< Ga terug   |   Ga naar projecten
Toezicht Studentenhuisvesting Johanna Utrecht 5-OB&V Toezicht Studentenhuisvesting Johanna Utrecht 1-OB&V Toezicht Studentenhuisvesting Johanna Utrecht 2-OB&V Toezicht Studentenhuisvesting Johanna Utrecht 3-OB&V Toezicht Studentenhuisvesting Johanna Utrecht 4-OB&V

Toezicht studentenhuisvesting Johanna, Utrecht


Sector:
Woningen

Plaats:
Utrecht

Opdrachtgever:
SSH

Architect:
Onix

Aannemer:
Bouwbedrijf Waal

Realisatie:
September 2013 - medio 2015

Werkzaamheden:
Audit, Bouwkundig toezicht, Inspecties

In opdracht van SSH voert btb toezicht op de nieuwste studentenhuisvesting Johanna te Utrecht, dat ruimte biedt aan 657 studentenwoningen. De woningen worden gebouwd aan de Bolognalaan. De naam van het project: Johanna, is een verwijzing naar de Johannapolder waarop de Uithof gevestigd is.
Het nieuwe complex in Utrecht Science Park (De Uithof) biedt straks ruimte aan 657 studentenwoningen: 60% kamers (ongeveer 16 m2) en 40% studio’s (ongeveer 24 m2). Het gebouw telt 19 verdiepingen. Op de kop van het gebouw komen de groepen met vier, vijf of zes kamers, in het midden de studio’s. Op verschillende plekken maken we buitenruimtes: een groot collectief terras beneden aan de achterkant van het gebouw en eentje op de 11e verdieping. Op de 6e verdieping komt een terras voor die etage.

 

Johanna wordt gebouwd aan de Cambridgelaan in Utrecht Science Park. In september 2013 is gestart met de voorbereidingswerkzaamheden van de bouw. Eind oktober 2015 is Johanna gereed en kunnen de eerste studenten hun intrek nemen in het gebouw.
Het Groningse architectenbureau Onix won met ‘Student Cloud’ de selectie voor het ontwerp van het nieuwe studentencomplex. Het ontwerp verkent de eigenschappen van een wolk en wordt getypeerd door licht, lucht en uitzicht. De gevel wordt bekleed met tegels van Tichelaar uit Makkum.

 

Btb voert het toezicht met gerichte kwaliteitsinspecties en audits.