vestigingen extranet inloggen opdrachtgever Vacatures

Meer dan 50 jaar adviseur en bouwbegeleider in Nederland

< Ga terug   |   Ga naar projecten
exterieur_Lyon1-OB&V Lyon-OB&V Lyon1-OB&V

Bouwbegeleiding transformatie kantoorgebouwen naar appartementencomplexen, Zwolle


Sector:
Kantoren, woningen

Plaats:
Zwolle

Opdrachtgever:
Think Wonen

Architect:
JMW Architecten

Aannemer:
Think Wonen

Realisatie:
maart 2017 - december 2018

Werkzaamheden:
Bouwkundig toezicht

Het project betreft de transformatie van 3 kantoorgebouwen naar appartementencomplexen.

 

Aan de zuidzijde van het treinstation in Zwolle zijn 3 voormalige kantoorpanden getransformeerd in appartementcomplex Lyon, Paris en Bordeaux. In gebouw Lyon en Paris zijn 89 studio’s, twee- en driekamerappartementen gesitueerd. Deze worden verhuurd in de vrije sector. In gebouw Bordeaux komen 25 sociale huurwoningen met 1 slaapkamer.

De meeste woningen hebben een balkon (alternatief = gezamenlijk dakterras).  Per appartement is er een parkeerplaats beschikbaar. De verwachting is dat de appartementen van gebouw Bordeaux eind 2018 worden opgeleverd. De appartementen van de gebouwen Lyon en Paris zijn in maart 2018 opgeleverd.

 

Btb als bouwbegeleider

De bouwprocescontrole en aansturing die onder de verantwoordelijkheid van de projectleider van btb vallen, bestaan uit diverse werkzaamheden; project begeleiden van A tot Z. Al deze werkzaamheden hebben ten doel om de belangen van Think te vertegenwoordigen. De uit te voeren werkzaamheden zijn mede afhankelijk van mogelijke specifieke wensen van de opdrachtgever, de achtereenvolgende fasen van de bouwactiviteiten en de actuele gang van zaken op het werk.

 

Rol van visiplan

Visiplan verzorgde hier voorafgaand aan de transformatie de bouwkundige opname (nulmeting) betreffende het exterieur, het interieur en het bijbehorende terrein met verhardingen.