vestigingen extranet inloggen opdrachtgever Vacatures

Meer dan 50 jaar adviseur en bouwbegeleider in Nederland

< Ga terug   |   Ga naar projecten
Directievoering Damrak 2-OB&V Directievoering Damrak 5-OB&V Directievoering Damrak 3-OB&V Directievoering Damrak 1-OB&V

Directievoering verbouwing en renovatie Damrak, Amsterdam


Sector:
Winkels

Plaats:
Amsterdam

Opdrachtgever:
a.s.r. vastgoed vermogensbeheer

Architect:
Kentie & Partners Architecten

Aannemer:
Groenendijk PGN bouw

Realisatie:
Januari 2013 - November 2013

Werkzaamheden:
Directievoering

Het project betreft de verbouwing/renovatie van 3 winkelpanden aan het Damrak en het herontwikkelen van 2 kantoren naar 14 appartementen.
De kantoorgebouwen en winkelmagazijnen op Damrak 25-27 en 28-30 zijn rond 1904 gebouwd in opdracht van De Utrecht, een van de rechtsvoorgangers van a.s.r. Architect Staal had net een reis naar Amerika achter de rug. De inspiratie en passie voor wolkenkrabbers vertaalde hij in het ontwerp van De Utrecht, wat leidde tot één van de eerste wolkenkrabbers in Nederland.

 

Begin dit jaar begon de renovatie en de conversie van kantoren naar woningen. Met de start van de verbouwing is eerst alle asbest verwijderd. De panden betreffen twee Rijks- en een Gemeentelijke monument. Het oorspronkelijke ontwerp met detailleringen zijn in oude luister hersteld.

 

Oculus heeft de directievoering verzorgd. De verbouwing vond plaats in hartje Amsterdam en het winkelend publiek diende hiervan zo weinig mogelijk hinder te ondervinden. Hiervoor was nauwe afstemming met de betrokken partijen, waaronder de gemeente en Monumentenzorg van cruciaal belang om dit project naar een goed en tevreden eindresultaat te begeleiden.

 

Fotografie: Adriaan van Zijp, met dank aan a.s.r.